Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

dr. L. Ackermans

neurochirurg

Korte beschrijving

L. Ackermans is als neurochirurg verbonden aan het MUMC. Zij heeft zowel haar opleiding geneeskunde als nadien de opleiding tot neurochirurg in Maastricht gevolgd. Samen met haar collega’s is ze onderdeel van het neurochirurgisch team die de diepe hersenstimulatie uitvoert.

Aandachtsgebieden

Stereotactische neurochirurgie

Contact

Curriculum vitae

Haar bijzondere interesse voor diepe hersenstimulatie bij neuropsychiatrische patienten, heeft in 2012 geresulteerd in het proefschrift “Thalamic Deep Brain Stimulation in Tourette Syndrome”. Als neurochirurg heeft ze als tweede aandachtgebied de neuro-oncologie.
Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van DBS bij het Syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) wordt voortgezet. In Nederland zijn we het enige centrum waarbij er DBS bij GTS wordt uitgevoerd. Andere targets, naast de thalamus, worden nader bestudeerd en hierover wordt op internationale congressen gesproken en gepubliceerd.
Daarnaast is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Functionele Neurochirurgie Bewegingsstoornissen en de European Society of Stereotactic and Functional Neurosurgery (ESSFN). In september 2014 zal dit Europees congres in Maastricht plaatsvinden.

Researchgate.

Sluit de enquête